Over ons

 

Over-Eind is een kleine VZW opgericht door lotgenoten met als doel een warme en ondersteunende omgeving te bieden voor mensen die na het verlies van hun partner moeilijke tijden doorstaan.

We geloven sterk in de kracht van lotgenotencontact en streven ernaar om een verschil te maken in het leven van anderen door begrip, steun en een luisterend oor te bieden.

 

"Steeds weer opnieuw bewijzen we de noodzaak van onze vereniging"


“Dankzij de steun die ik bij Over-Eind vond, kon ik mijn moeilijkheden weer beter het hoofd bieden. De begripvolle houding van de andere lotgenoten heeft me geholpen om weer perspectief te zien en vooruit te durven kijken in het leven.”

Bruno


 

Wat je zoekt, vind je wellicht bij ons

 

Het verlies van een partner is een gebeuren dat diepe sporen nalaat. Het vraagt tijd, véél tijd, om dat verlies enigszins te accepteren en met dit verdriet te leren leven. Maar wat je ook doet, zoals voorheen wordt het nooit meer. Diegene wiens lief en leed je deelde is niet meer.

Dit wordt door onze omgeving veelal verkeerd ingeschat. Zo is het voor anderen soms moeilijk te begrijpen dat een foto, een datum of een deuntje heel veel emoties naar boven kunnen brengen.

Tijdens onze activiteiten creëren we een veilige omgeving waar gelijkgestemden ervaringen kunnen delen en elkaar kunnen ondersteunen. Wie kan jouw situatie beter inschatten dan iemand die ook zijn/haar partner verloor? Wij hopen  voor jou een helpende hand te mogen zijn in moeilijke tijden.

Het streefdoel van onze vereniging is simpel en toch zo complex: mensen die hun levenspartner veel te vroeg verloren, opnieuw de waarde en de zin van het leven leren zien.

Mogen wij evenwel toch even duidelijk stellen dat wij geen huwelijksbureau zijn of de intentie hebben mensen te koppelen.

Geschiedenis

De "Vereniging voor Weduwen & Weduwnaars" werd in 1979 opgericht. Onder haar vleugels groeperen zich een 10-tal regionale afdelingen.

Onze afdeling ontstond in 1988 onder de naam "Jong WW Oost-Vlaanderen" en werd later omgedoopt tot "Over-Eind". We hebben onze uitvalsbasis in de regio Deinze, maar je kan ons in heel Vlaanderen tegenkomen.


bestuursleden